telefoonnummer


Prijslijst

Portfolio

Portfolio

Behandelingen

permanente make up behandeling

Afspraak Maken?

Maak een afspraak


Veelgestelde vragen Permanente Make-Up

veel gestelde vragen permanente make-up

Is Permanente Make-Up veilig?

Bewezen is dat deze methode geen schade toebrengt aan de gezondheid. Het zogenaamde Informed Consent dat wij met iedere nieuwe klant doornemen, moet uitsluiten of u wel of niet behandeld mag worden. Ook wordt bij iedere behandeling een naaldmodule geplaatst die u zekerheid biedt betreffende hygiëne en steriliteit. Ook zijn er strenge eisen op de pigmenten die aan alle wettelijke normen moeten voldoen. Kijk op: www.lchv.nl 

Wij besteden veel zorg en aandacht aan hygiënisch werken. Onze salon en onze werkwijze zijn op veiligheid en hygiëne getoetst en goedgekeurd door de GGD. Kijk op: www.veiligpmu.nl voor de salon in Den Haag (zoek hiervoor naar PMU Specialist Anhly) en in Amsterdam (zoek hiervoor naar Body Balans).


De nazorg voor thuis is van groot belang. Wanneer u de instructies nauwkeurig naleeft, zult u geen hinder ondervinden tijdens het genezingsproces.

Waar moet ik opletten voor de behandeling

Permanente Make-Up behandelingen zijn tegenwoordig goed te ondergaan. Wilt u toch nog iets extra's doen tegen de pijn, dan kunt u op recept bij uw huisarts een tube EMLA creme (5 gr) bestellen. Voor wenkbrauwen, lipliners en andere delen van de huid mag u dit 1 uur voor de behandeling thuis aanbrengen en voor eyeliners wordt de crème in de salon voor u aangebracht.

Gebruik 24 uur vóór de behandeling geen alcohol en geen aspirine. Deze verdunnen het bloed waardoor pigmentopname tijdens behandelen moeilijker wordt. Gebruik alleen Paracetamol (Dafalgan, Perdolan, Panadol). Deze kunt u een uur voor de behandeling innemen.
Bij eyelinerbehandeling: gebruik liever geen mascara wanneer u voor uw behandeling komt. Lenzen gaan tijdens behandelen uit. Neem een bril mee voor na de behandeling, uw ogen kunnen gevoelig zijn voor daglicht.

Het totaalbedrag van de behandeling dient bij de eerste sessie contant te worden voldaan.

Doet een behandeling pijn?

De behandelingen zijn niet geheel pijnloos, iedere klant reageert er anders op. Wilt u toch nog iets extra's doen tegen pijnprikkels? Met verdovende EMLA crème, die op recept bij de huisarts te verkrijgen is, kunt u de behandeling beter ondergaan. Ook kunt u een uur voor de behandeling één of twee Paracetamol innemen (Let op: GEEN andere pijnstillers gebruiken dan Paracetamol).

Andere factoren zoals stress, vermoeidheid, ongesteldheid of het drinken van koffie kunnen de pijnprikkels ook stimuleren. U doet er dus best aan zoveel mogelijk te ontspannen en te vermijden dat u tijdens uw menstruatie een behandeling boekt.

Hoe lang duurt de behandeling?

Wij besteden veel aandacht en zorg aan iedere behandeling. Goed overleg met iedere klant is van het grootste belang voor een goed eindresultaat.
Bij uw eerste bezoek duurt de behandeling ongeveer 1,5 tot 2 uur. Dat is incl. het doornemen van het Informed Consent, de modelbespreking, kleuradvies en het pigmenteren.
Een nabehandeling duurt circa 30 tot 60 minuten. Plan altijd ruim uw tijd in om de behandeling te ondergaan.

Hoe zie ik eruit na de behandeling?

Wenkbrauwen:
Door die mooie hairstrokes-techniek zijn uw wenkbrauwen na de eerste behandeling al heel mooi om te zien. Direct na de behandeling zien uw wenkbrauwen wat donkerder uit qua vorm en kleur dan 1 week later (vergelijk het met wenkbrauwen die net geverfd zijn).  De roodheid van de behandeling zal 1 a 2 uur na de behandeling al weer afnemen. Wanneer u zorgvuldig de nazorg instructies naleeft, zullen er absoluut geen complicaties optreden.

Eyeliners:
De huid kan schrijnend aanvoelen, soms is de huid wat roder en dikker, maar meestal niet zo dat je van een zwelling kan spreken. Hoe de huid zal reageren verschilt van persoon tot persoon. Het nabehandelingsproduct dat u meekrijgt werkt verzachtend. Wanneer u zorgvuldig de nazorg instructies naleeft, zullen er absoluut geen complicaties optreden.

Helaas kan met Permanente Make-Up bij de eyeliner de kleur nooit zo intens blijven als direct na de behandeling. PMU eyeliners zullen lichter worden, dit komt omdat de huid altijd een percentage pigment afstoot.

Lippen:
Na een lipbehandeling zien de lippen er veel dikker en voller uit. Ook de kleur zal veel donkerder zijn dan 1 week later. Soms lijkt het zelfs dat de kleur helemaal verdwenen is. De echte kleur zal pas na 2 weken te zien zijn, dit komt door de sterke doorbloeding van de lippen. Wanneer u zorgvuldig de nazorg instructies naleeft, zullen er absoluut geen complicaties optreden.

 

Waarom zijn er meerdere behandelingen nodig?

Permanente Make-up moet altijd opgebouwd worden in minimaal 2 à 3 behandelingen.
Door laagje over laagje te werken wordt het mooiste resultaat gecreëerd. Op deze manier kan er veel meer nuance in kleur en intensiteit worden gelegd. Bij de een blijft er na de eerste behandeling nog heel veel van de kleur zitten, bij een ander zal er veel verdwijnen zijn en lijkt het soms een beetje ongelijk te zitten. Tussen de behandelingen kunt u het iets bijtekenen met een potlood als de huid weer is genezen.
U komt na 4 weken weer terug voor de tweede behandeling. Alle pigment die in die voorgaande weken verdwenen is, wordt dan ook helemaal bijgewerkt. Een veilig en fijn idee, want op deze manier is per bezoek de vorm en kleur naar uw wens aan te passen.

Onthoud altijd dat Permanente Make-Up opgebouwd moet worden in minimaal 2 a 3 behandelingen, dan krijgt u de mooiste resultaten waarbij ú zich goed voelt.

Een derde behandeling nodig?

Een derde behandeling plannen wij voor u om de puntjes op de i te zetten. Vaak zijn er nog een paar plekjes die u nog even bijgewerkt wilt hebben en het is dan alleen maar prettig als dit nog even kan. U mag dit zien als een extra service die bij de prijs is  inbegrepen, want wij willen natuurlijk graag dat onze cliënten tevreden zijn.
Sommige cliënten hebben genoeg aan twee behandelingen, anderen hebben echt drie behandelingen nodig, dat is per persoon verschillend.
Vaak is een derde behandeling niet eens meer nodig en ziet het er perfect uit. Wanneer dit zo is, bel dan alstublieft op tijd af zodat wij uw afspraak voor iemand anders kunnen inplannen. We zien u dan graag terug voor de jaarlijkse touch-up behandeling.

Hoe lang blijft Permanente Make-Up zitten?

*Peelings, fruitzuurbehandelingen en UV-licht kunnen kleur en houdbaarheid van Permanente Make-Up nadelig beïnvloeden.  

Gemiddeld zal de toepassing voor wenkbrauwen 1 tot 3 jaar te zien zijn. In de loop van de tijd zal het vervagen, bepaalde deeltjes zullen nooit helemaal verdwijnen. Afhankelijk van uw huid, de uitgekozen kleur en de aanbrengtechniek, is het per klant verschillend hoe lang de Permanente Make-Up  blijft zitten. Na verloop van tijd zullen de pigmenten vervagen door de natuurlijke celvernieuwing, het afweersysteem en de invloed van UV-licht. Gebruik altijd een sunblock met hoge factor om langer plezier te hebben van uw Permanente Make-Up. Wenkbrauwen vervagen sneller door de luchtige en poederachtige manier van aanbrengen.
Kiest u bij wenkbrauwen voor de hairstrokes/haartjes techniek, dan moet u er rekening mee houden dat u na1 jaar weer een touch-up behandeling moet nemen om de “strokes” weer goed zichtbaar te maken en het resultaat mooi te houden. Een eyeliner blijft over het algemeen het langst zichtbaar op de dunnere huid rond de ogen, het is mogelijk dat deze na 2 jaar nog steeds goed zichtbaar is. Bij de eyeliners zal de kleur ook altijd weer afnemen en kan de kleur nooit zo donker blijven als net na de behandeling, het wordt altijd lichter na 1 week. Voor eyeliners is de touch-up behandeling pas na 1 tot 3 jaar.
De meeste cliënten laten jaarlijks hun Permanente Make-Up even nakijken om te zien of een touch-up behandeling nodig is. Zo blijft de vorm en kleur het mooiste, vooral voor de wenkbrauwen met hairstrokes/haartjestechniek is dit heel belangrijk. Wanneer u de neiging heeft om weer te willen bijtekenen met een potlood, zal een touch-up behandeling nodig zijn. Wanneer er nog genoeg pigment aanwezig is, volstaat meestal een enkele behandeling.
Voor deze touch-up behandeling geldt een speciaal tarief voor de vaste klanten van de PMU Specialist.

Kan ik nog gewone make-up aanbrengen?

Ja, Permanente Make-Up is niet bedoeld als avond make-up, het dient met name om de natuurlijke gezichtsvormen te accentueren. Het vergemakkelijkt of vervangt het dagelijkse opmaakritueel, maar u kunt uiteraard extra make-up aanbrengen.

Is Permanente Make-Up een tatoeage?

De Permanente Make-Up-techniek en de tatoeage-techniek lijken veel op elkaar en vallen beiden onder dezelfde wet qua hygiëne. Het belangrijkste verschil is dat bij Permanente Make-Up het pigment minder diep in de huid wordt ingebracht. Bij permanente make-up wordt in de lederhuid gepigmenteerd, hierdoor vervaagt permanente make-up in de loop van de jaren. Bij een tatoeage vindt de pigmentatie plaats in de diepere huidlagen, het onderhuids bindweefsel, hier wordt het pigment ingekapseld door vetcellen en zal daardoor dan ook niet vervagen.

Ik ben een man en wil Permanente Make-Up. Kan dat zonder dat het opvalt?

Jazeker. Door tussen de winpers stippeltjes te zetten, de zogenaamde stippeltjestechniek, kunnen wij de ogen sprekender maken. Dit geeft een heel natuurlijk effect. Met de zogenaamde hairstrokestechniek kunnen we ook natuurlijk uitziende wenkbrauwen creëren. Hierbij vullen we eventuele 'gaten' en littekens in de wenkbrauwen op.

 

Wanneer kan ik niet behandeld worden?

Wanneer u last heeft van:

  • Oogaandoeningen zoals glaucoom, staar en diabetes retinopata (geldt voor eyeliner).
  • Keloidvorming (gestoorde wondgenezing).
  • Hemofilie (bloedstollingsziekte).
  • Herpes simplex virus - koortslip op de behandeldag (geldt alleen voor lipliner).
  • Koorts op de behandeldag.

Ik mis na een borstreconstructie mijn tepel en tepelhof. Kan Permanente Make-Up wat voor mij betekenen?

Jazeker! Met speciale technieken kan er een 3-D effect gecreëerd worden. Onze mooie huidkleurige pigmenten én het 3-D effect zorgen ervoor dat er een tepel en/of tepelhof gecreëerd kan worden die er heel natuurlijk uitziet. Het is belangrijk dat de periode tussen de eerste Permanente Make-Up behandeling en de laatste chemobehandeling minimaal 1 jaar bedraagt.

Ik krijg binnenkort chemotherapie, is Permanente Make-Up iets voor mij?

Jazeker. Permanente Make-Up zorgt ervoor dat de wenkbrauwen nog steeds zichtbaar zijn wanneer uw eigen wenkbrauwharen uit gaan vallen na de chemotherapie. U kunt Permanente Make-Up het beste laten aanbrengen voordat u aan de therapie begint. Voor ons is het prettig dat wij u nog kunnen zien wanneer alle wenkbrauwharen nog aanwezig zijn zodat we de behandeling hierop kunnen aanpassen.
Wij gaan ons best doen om u zo spoedig mogelijk in te plannen voor een behandeling. Breng uw behandelend arts op de hoogte van de behandeling die u wilt ondergaan.

Ik heb Alopecia Areata. Is Permanente Make-Up iets voor mij?

Jazeker! Juist voor mensen met Alopecia Areata is Permanente Make-Up wenkbrauwen en eyeliners een uitkomst.

Ik ben een MRI patiënt, mag ik Permanente Make-Up laten zetten?

Ja. Er is een uitgebreid Amerikaans onderzoek geweest onder leiding van Frank Shellock, al meer dan 17 jaar een autoriteit op het gebied van MRI. Er zitten kleine metaalspoortjes in de pigmenten die bij MRI-scans tot een warmere of roodachtige huid kunnen leiden. De huid kan na de MRI hooguit geïrriteerd en gezwollen zijn, dit is altijd van tijdelijke aard! Raadpleeg bij twijfel altijd uw huisarts.

Ik gebruik medicijnen, is dit een risico?

Klanten die net behandeld zijn met tretinoin (Retin-A) produkten, meestal tegen acne, moeten met de Permanente Make-Up behandeling wachten tot de huid weer rustig is. Ook kort na de Permanente Make-Up mogen dit soort producten niet op de huid gebruikt worden.
Wanneer u bloedverdunners gebruikt, zal de pigmentopname moeilijker zijn. Probeer, indien mogelijk en in overleg met uw arts, 2 of 3 dagen voor iedere behandeling te stoppen met uw medicijn. Wanneer dit niet mogelijk is, raden wij aan om één uur voor de behandeling minimaal 1 glas appelsap te drinken zodat er weinig bloedverlies optreed.
De verdovingscreme EMLA, die u bij uw huisarts bestelt, bevat lidocaïne. Belangrijk is dat u voor deze stof niet allergisch bent.

Ik ben nogal allergisch, moet ik vooraf getest worden?

Allergieën op de kleurpigmenten komen zelden voor. Als het vermoeden bestaat dat u allergisch bent voor Permanente Make-Up kunt u 1 maand van te voren een allergietest komen doen. Toch is niet uit te sluiten dat er later alsnog een allergische reactie ontstaat, zelfs lange tijd na de behandeling is dit mogelijk.

Ik ben zwanger, kan ik Permanente Make-Up laten aanbrengen?

Tijdens de zwangerschap verkeert uw lichaam in verhoogde staat van alertheid, dit wil zeggen dat uw lichaam vreemde stoffen, hoe oppervlakkig ook op of in het lichaam aan- of ingebracht, zal proberen af te stoten. Aangezien wij tegen de laag aanzitten waar de lymfevaatjes zich bevinden, zullen deze actiever worden en zal het vaak moeilijk zijn het pigment in de huid te houden. Ook de huid kan tijdens de zwangerschap donkerder kleuren rond de ogen en de mond (zwangerschapsmasker). In dat geval is het verstandig om te wachten tot deze pigmentvorming wat is afgenomen om de huidskleur beter te kunnen bepalen. De gebruikte producten zijn in principe niet schadelijk voor uw baby. Wanneer u zelf twijfels heeft, adviseren wij om te wachten tot na de zwangerschap en borstvoeding.

Ik heb regelmatig een koortslip. Kan ik wel een lipliner laten zetten?

Als u heel af en toe een koortslip (het Herpes Simplex virus) heeft, is een gewone liplijn geen probleem. Wanneer het virus actief is op de behandeldag, kunt u uiteraard NIET behandeld worden voor de lipliner. U moet wachten tot het in zijn geheel weer genezen is. Heeft u heel vaak een koortslip (Herpes Simplex), dan wordt de lipliner behandeling afgeraden. De liprand kan door littekens aangetast zijn en na de pigmentatie kan regelmatige uitbraak van het virus het pigmentbehoud sterk beïnvloeden. Het eindresultaat zal minder ‘strak’ blijven.
Om uitbraak van het Herpes virus voor/na de lipliner behandeling te voorkomen, wordt het volgende aangeraden:

Start één week voor de behandeling met 1000 gr L-Lysine, dit is een essentieel aminozuur in de vorm van een tablet of capsule & vitamine C- Ester (de merken Solgar en Orthica zijn goed).
De dag van behandelen verhoogt u dit tot 1500 of 2000 mg. Deze hoeveelheid aanhouden tot 1 week na de behandeling. Dan weer 1000 mg tot de volgende behandeling. Wanneer u het hele jaar door gevoelig bent voor het virus kunt u dagelijks 500 of 1000 mg innemen.
Na de PMU lipbehandeling moet u een tube met de volgende werkzame stof in huis hebben: Aciclovir en Penciclovir (deze stof zit in produkten zoals Zovirax, Famvir, Previum en Vectavir). Bij de allereerste prikkeling die u voelt opkomen, moet er direct met insmeren worden begonnen. U kunt na de behandeling ook uit voorzorg beginnen met smeren (lees altijd eerst de gebruiksaanwijzing).

Dit is een aanbeveling, het helpt u en mij om een mooi resultaat te verkrijgen. Raadpleeg bij twijfel eerst uw huisarts.

Ik heb rimpeltjes op mijn bovenlip, is een lipliner wel geschikt voor mij?

Jazeker. Door een Permanente Make-Up lipliner te nemen zullen uw lijntjes minder opvallen. Bovendien wordt door het pigmenteren ook nieuw collageen aangemaakt, de huid wordt hierdoor iets dikker en komen de lijntjes iets minder diep te liggen en dus ook minder opvallend.

Ik heb een afspraak en ben verhinderd, wat nu?

Gelieve uw afspraak uiterlijk 48 uur voor de behandeling te annuleren. Op deze manier kunnen wij nog andere klanten inboeken. Anders zijn wij helaas genoodzaakt om €50,- in rekening te brengen.

Mijn vraag staat er niet bij?

Mail uw vraag dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

end faq